Wolf

Wolf

Intermezzo in het grote dierenbos

Tijdens een ‘safari’ op de Veluwe kom ik al wandelend deze (zwangere?) wolvin tegen. Ze zit rustig op het pad een beetje om zich heen te kijken, kijkt mij aan en… gaat gewoon weer verder waar het mee bezig is. Maar steeds vaker gaat de blik naar rechts en na een tijdje gaat ze er op een drafje – naar links – vandoor. Uit het bos komen een paar flinke zwijnen met jongen die duidelijk niet blij zijn met haar aanwezigheid. Na een korte achtervolging keren ze om, steken het pad opnieuw over en gaan ook weer verder waar ze mee bezig waren. Ook ik vervolg mijn bezigheden en wandel weer verder, maar wél met een grijns van oor tot oor. 🙂

Havenkrant

Een paar weken geleden werd ik benaderd door de hoofdredacteur van de Havenkrant (uitgave van het havenbedrijf Rotterdam – oplage 500.000 st) of ze mijn foto mochten plaatsen en of ik mee wilde werken aan een kort interview. Leuk toch?

[Havenkrant 49 – april 2021]

Oogsnoepje

De redactie van Natuurfotomagazine heeft mijn foto opgenomen in de rubriek oogsnoepjes [nr. 2 – 2021], een selectie uit de winnaars van de wekelijkse Facebook- en Instagramchallenge die zij organiseert.

De Stavelij

Een tijdje geleden foto’s gemaakt van de zilveren schotels uit onze kerk voor ‘De stavelij’ het jaarboek van de Nederlandse Zilverclub.
Het lastige met spiegelende voorwerpen is dat je heel veel van de omgeving ziet inclusief jezelf. Gelukkig kon ik de ruimte uitlopen; het statief is nog net zichtbaar.

Back Home

Hieronder een klein album van de helicopters van de US 3rd Combat Aviation Brigade.
Na negen maanden in Oost-Europa gestationeerd te zijn geweest, worden de helicopters van 3rd CAB via verschillende Duitse bases en vliegbasis Eindhoven naar de Waalhaven gevlogen om daar gedemonteerd en ingescheept te worden. Terug naar huis.

In the picture

Deze foto heeft het tot de top 5 geschopt in de wekelijkse fotowedstrijd van de Fotobond. Dit keer het thema “Schaduwen in contrasterend zwart-wit”.

De andere inzendingen vind je hier.

Publicatie jaarboek Fotobond 2019-2020

Twee foto’s van mij zijn opgenomen in het jaarboek 2019 van de landelijke koepelorganisatie amateurfotografen. De eerste foto in de categorie ‘Natuur’ is geselecteerd door Bas Meelker, zeker niet de minste landschapsfotograaf die on land heeft.
De tweede foto is eveneens gepubliceerd in het kwartaalblad Inbeeld (mei 2020) van deze bond in het kader van het thema ‘schemering’.

Wat Wad
Twilight

Runner-Up Lowland Photo Contest

Wat een leuke verrassing, Runner-Up (2e plaats) in de categorie portfolio bij de Lowland Photo Contest.
Ondanks 6700 foto’s verdeeld over 12 categorieën is mijn serie toch boven komen drijven.
Blij mee. 🙂

Prijsuitreiking bij Kinepolis Antwerpen

Crossroads
Een dun laagje sneeuw heeft de aarde bedekt.
Geen levend wezen te bekennen, of toch?

Langzaam wordt duidelijk dat ik niet alleen ben.
Groot en klein,

vier poten, twee of geen.
Zelfverzekerd dan wel zoekend naar de juiste weg.
De sneeuw vertelt wie mijn pad kruist.

Bomen over bos

Een paar dagen geleden plaatste ik deze foto op Facebook waarbij ik verzuchte: “Waarom staan er zoveel bomen in het bos?” Prompt reageerde een kennis: “Bomen staan ook wel eens in de weg, maar daar horen ze niet. Ze moeten ergens staan… en een bos is dan zo gek nog niet”
Kijk, dat vind ik nou leuk.